Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Συμβουλές Οδήγησης για την Κρήτη

Οδηγικές Συμβουλές για την Κρήτη


Χρήσιμες Πληροφορίες και Συμβουλές για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κρήτη:


Οι δρόμοι στην Κρήτη:

(Νέα) ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ( Ε 45 ) : Η Εθνική Οδός είναι άνευ διοδίων και εκτείνεται στο βόρειο τμήμα της Κρήτης από τα Δυτικά ( από το Καστέλλι Κισάμου ) προς τα Ανατολικά ( Σητεία ) συνδέοντας όλες τις μεγάλες πόλεις : Χανιά, Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Μήκος : περίπου 330 χιλιόμετρα - 205 μίλια. Πολλαπλές λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας χωρίζονται από κεντρικές μπάρες ή κράσπεδα και χώροι στάθμευσης φιλοξενούνται σε ορισμένα τμήματα της διαδρομής της Εθνικής Οδού, ενώ σε κάποια άλλα σημεία της μόνο μία κανονική λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας είναι διαθέσιμη.

Παλαιά Εθνική Οδός: Παράλληλα με την ( Ε 45 ) Εθνική Οδό σε ορισμένες περιοχές, περιστρέφεται / τρέχει από την ακτή προς τη βόρεια ενδοχώρα της Κρήτης. Είναι ένας καλός δρόμος με μία κανονική λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας που θα προσφέρει εκπληκτική θέα κατά μήκος των παράκτιων σημείων του και ένα πέρασμα μέσα από τις μικρές πόλεις και τα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης.

Κύριοι Δρόμοι : Οι δρόμοι αυτοί συνδέουν το Βορρά με την ενδοχώρα και το Νότο σε όλους τους 4 νομούς της Κρήτης ( Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι ), και σε ορισμένες περιπτώσεις την ενδοχώρα με τις νοτιότερες ακτές διαφορετικών νομών (Νότιο Ρέθυμνο με/προς Νότιο Ηράκλειο με/προς Νότιο Λασίθι).

Δευτερεύον Οδικό Δίκτυο: Οι δρόμοι αυτοί είναι "παρακλάδια" στους κύριους δρόμους και θα βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν την ενδοχώρα της Κρήτης σε βάθος και να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία και γνωριμία με τον πολιτισμό της με αξέχαστες μοναδικές θέες περνώντας μέσα από μικρότερες πόλεις και παραδοσιακά χωριά, αλλά και να φτάσουν στις περισσότερες από τις νοτιότερες ακτές και τις υπέροχες παραλίες όλων των 4 Νομών. Οι δρόμοι αυτοί είναι στενοί σε πλάτος και φιλοξενούν πολλές "τυφλές" στροφές σε ορισμένα σημεία τους, ιδίως όταν η διαδρομή τους ταλαντεύεται πάνω και κάτω από βουνά.

Κανόνες & Συμβουλές για την οδήγηση στην Κρήτη

Προτεραιότητα για το Όχημα από τα Δεξιά. Στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να δώσει το δικαίωμα προτεραιότητας διέλευσης στα οχήματα που έρχονται / πλησιάζουν από τα δεξιά, εκτός αν σηματοδοτείται το αντίθετο από πινακίδες προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων και των κυκλικών κόμβων.

Δέστε τις ζώνες ασφαλείας σας ( ζώνες ασφαλείας ). Και οι δύο οδηγοί και οι επιβάτες του οχήματος πρέπει να έχουν τις ζώνες ασφαλείας τους δεμένες.

Ρυθμίστε την ταχύτητα με την οποία κινείστε, σύμφωνα με τα όρια που υποδεικνύονται από τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Εκτός από ένα βαρύ πρόστιμο κυκλοφορίας που θα πρέπει να καταβληθεί για την παραβίαση του ορίου ταχύτητας μπορεί επίσης να οδηγήσει στην κατάσχεση της άδειας οδήγησής σας.

Όρια ταχύτητας ( = Μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ) στην Κρήτη:

• 50 χλμ/ώρα ( 30 μίλια/ώρα ), εφαρμόζεται σε πόλεις και κατοικημένες περιοχές ( μειώνεται περαιτέρω σε πολλές περιοχές)

• 80 χλμ/ώρα ( 50 μίλια/ώρα ), εφαρμόζεται εκτός των πόλεων (μειώνεται περαιτέρω σε πολλές περιοχές)

• 90 χλμ/ώρα ( 60 μίλια/ώρα ) ισχύει στην Εθνική Οδό (και 100 χλμ/ώρα καθώς και λιγότερο από 80 χλμ/ώρα σε ορισμένες περιοχές)


Μην πίνετε και μετά οδηγείτε. Ο Νόμος είναι πολύ αυστηρός κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και τα αλκοτέστ είναι πολύ συχνά και πολύ αυστηρά. Το επιτρεπόμενο όριο οινοπνεύματος στο αίμα είναι εξαιρετικά χαμηλό και η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα ή ακόμη και απώλεια της άδειας οδήγησης και αυτόφωρο, εκτός από τις δραματικά αυξημένες πιθανότητες ατυχήματος.

Αποστάσεις μεταξύ των 4 μεγάλες πόλεων της Κρήτης και των Νοτίων ακτών τους.

Από τη Δύση προς την Ανατολή:

- Από τα Χανιά προς Ρέθυμνο: 70 χιλιόμετρα/50 Μίλια απόσταση, περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα οδικό ταξίδι.

Από το Νομό/ Πόλη Χανίων για τις πόλεις και τις παραλίες της νότιας ακτής του: 70-80 χιλιόμετρα οι αποστάσεις, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά έως και 2 ώρες οδικά ταξίδια.

- Από το Ρέθυμνο προς το Ηράκλειο: 80 χιλιόμετρα/44 μίλια απόσταση, περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15 λεπτά οδικό ταξίδι.

Από τον Νομό/ Πόλη Ρεθύμνου στις πόλεις και τις παραλίες της νότιας ακτής του: 40 - 50 χιλιόμετρα αποστάσεις, περίπου μισή ώρα (30 λεπτά ) μέχρι 45 λεπτά οδικά ταξίδια.

- Από το Ηράκλειο προς τον Άγιο Νικόλαο: 70 χιλιόμετρα /44 μίλια απόσταση, περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά οδικό ταξίδι.

Από τον Νομό/ Πόλη Ηρακλείου για τις πόλεις και τις παραλίες της νότιας ακτής του: 65 - 85 χιλιόμετρα αποστάσεις, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι και 2 ώρες οδικά ταξίδια.

- Από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία: 75 χιλιόμετρα /47 μίλια απόσταση, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά οδικό ταξίδι.

Από το Νομό Λασιθίου/ Πόλη Αγίου Νικολάου προς στις πόλεις και τις παραλίες της νότιας ακτής του: 30 - 40 χιλιόμετρα αποστάσεις, περίπου μισή ώρα (30 λεπτά) μέχρι 45 λεπτά οδικά ταξίδια.

 

Πρατήρια Υγρών Καυσίμων στην Κρήτη

Υπάρχουν πολλά πρατήρια βενζίνης σε όλη την Κρήτη και στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν οι σχετικές πινακίδες που θα σας ενημερώσουν για την απόσταση που απομένει μέχρι το πρώτο διαθέσιμο. Η Αυτο-εξυπηρέτηση στα πρατήρια βενζίνης στην Κρήτη είναι πολύ σπάνια και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ένας εργαζόμενος θα γεμίσει το αυτοκίνητο σας με βενζίνη. Επίσης, δεν δέχονται όλα τα πρατήρια βενζίνης πιστωτικές κάρτες ως τρόπο πληρωμής.
Σε όλες τις μεγάλες πόλεις ( Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος) και στη νέα Εθνική Οδό "E45" στο βόρειο τμήμα της Κρήτης υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένα βενζινάδικο ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα καθώς και τις Κυριακές.

Χώροι Στάθμευσης στην Κρήτη

Παρκάρετε το αυτοκίνητο μόνο όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τις πινακίδες οδικής σήμανσης κατά μήκος των δρόμων των πόλεων/κωμοπόλεων, καθώς τα πρόστιμα είναι συχνά πολύ υψηλά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανεξάρτητα από τον λιγότερο ή περισσότερο χρόνο που θα πρέπει να παρκάρετε το αυτοκίνητο, δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε κανένα από τα υπάρχοντά σας ορατό προς τρίτους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αριθμοί Έκτακτης Ανάγκης:

Αστυνομία : 100

Ασθενοφόρο : 166

Πυροσβεστική : 199

 

Κατηγορία Tips

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...