Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Χανιά

Η πόλη των Χανίων είναι η πρωτεύουσα του Νομού Χανίων και το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και συγκοινωνιακό κέντρο του -που βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του Νομού- και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης.

Ο πληθυσμός της αριθμεί πάνω από 60.000 κατοίκους και είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της Κυδωνίας -μια αρχαίας πόλης με μεγάλη σημασία που κατασκευάστηκε κατά τους προϊστορικούς χρόνους-, όπως οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν αποκαλύψει. Είναι η πιο γραφική πόλη της Κρήτης. Τα Χανιά διαθέτουν επίσης ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο (το αεροδρόμιο των Χανίων έχει την ονομασία «Δασκαλογιάννης») και δύο λιμάνια: ένα μικρότερο που βρίσκεται στην παλιά πόλη των Χανίων και το κυριότερο/μεγαλύτερο που βρίσκεται στη Σούδα -περίπου 7km απόσταση από την πόλη των Χανίων-, το οποίο είναι επίσης το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι στη Μεσόγειο.

Τα διάσπαρτα μνημεία παντού μέσα στην πόλη των Χανίων αντανακλούν τις επιρροές των πολιτισμών πολλών κατακτητών, από τους αρχαίους χρόνους. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, ναοί, μοναδικά κτίρια και ιστορικές συνοικίες αποτελούν μια ζωντανή απόδειξη.

Η πόλη των Χανίων έχει διατηρήσει το μεσαιωνικό χαρακτήρα της και έχει διατηρήσει όλα τα ενετικά χαρακτηριστικά αμετάβλητα, μαζί με πρωτότυπα χρώματα και τον ιστορικό χαρακτήρα. Το ενετικό λιμάνι με το φάρο, τα νεώρια και το φρούριο Φιρκά είναι από τις πιο όμορφες περιοχές των Χανίων και συγκεντρώνουν τις πιο ενδιαφέρουσες και ευχάριστες λειτουργίες και δραστηριότητες που προσφέρει η πόλη. Η ονειρική αίσθηση στο παλιό ενετικό λιμάνι και η ζωή στα γραφικά στενά σοκάκια είναι αξέχαστες εμπειρίες για τον επισκέπτη.

Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, κλπ. διοργανώνονται κάθε χρόνο και συμβάλλουν στην πλούσια πολιτιστική ζωή της πόλης.


Σημαντικά μνημεία :

Το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου (χτισμένο στο ομώνυμο οροπέδιο της Χαλέπας)

Το Αρχοντικό της βαρόνης Von Swartz (χτίστηκε στο προάστιο της Χαλέπας)

Η Δημοτική Αγορά των Χανίων (που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1913)

Ο όμορφος Δημοτικός Κήπος, ο οποίος περιλαμβάνει ένα μικρό ζωολογικό κήπο με ζώα της κρητικής πανίδας και το πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας» βρίσκονται επίσης πολύ κοντά από το κέντρο της πόλης.

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (που βρίσκεται στην είσοδο του ιστορικού φρουρίου "Φιρκά"

Το Συγκρότημα Διοιηκητηρίου (χτίστηκε έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης των Χανίων)


Μουσεία:

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Βυζαντινή & Μετα-βυζαντινή Συλλογή Χανίων

Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Πολεμικό Μουσείο Χανίων

Το Σπίτι του Ελ. Βενιζέλου.


Συνεδριακοί και εκθεσιακοί χώροι και κτίρια:

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Το Ενετικά "Νεώρια" (Ναυπηγεία)

Το Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν ή Γιαλί Τζαμισί

Η Γαλλική Σχολή

Η Δημοτική Πινακοθήκη

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Ο Χρυσόστομος»

Η Βίλλα Μανούσου Κούνδουρου

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων

Το παλιό Τελωνείο

Κατηγορία Νομός Χανίων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ελαφονήσι Φαράγγι Σαμαριάς »

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...