Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Κάτω Ζάκρος

H Κάτω Ζάκρος που είναι το λιμάνι του χωριού Άνω Ζάκρος βρίσκεται στη νότιο-ανατολική Κρήτη, 115 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και 42 χλμ. από τη Σητεία. Είναι το σημείο όπου το φημισμένο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που διασχίζει τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, τελειώνει.

Η Κάτω Ζάκρος δεν είναι μια υπερ-αναπτυγμένη τουριστική περιοχή, παρά μόνο με μερικές παραδοσιακές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή και ως εκ τούτου είναι κατάλληλη για ήρεμες διακοπές, με ένα επιβλητικό τοπίο και φύση, με μια όμορφη πεντακάθαρη αμμώδη παραλία, με μοναδικές διαδρομές με τα πόδια και με το περίφημο ομώνυμο Μινωικό Παλάτι.

Τα ερείπια του 4ου Μινωικού ανακτόρου της Κρήτης βρίσκονται στην Κάτω Ζάκρο. Χτίστηκε γύρω στο 1600 π.Χ., με 180 διαμερίσματα και καλύπτει μια έκταση 8.000 τετραγωνικών μέτρων. Η γεωγραφική θέση του ήταν στρατηγική και επέτρεψε το εμπόριο με την Ανατολή, καθώς και με τα άλλα μινωικά ανάκτορα της Κρήτης. Πολλές από τις ανακαλύψεις και τα ευρήματα του εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Το τελευταίο τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 ανήκει σε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης σε ένα γραφικό τοπίο με πολλά σπήλαια και γεωλογικούς σχηματισμούς, το «Φαράγγι των Νεκρών». Οι πεζοπόροι δεν πρέπει να ανησυχούν για το όνομά του, καθώς προκύπτει από την αρχαία ιστορία του: τάφοι των αρχαίων Μινωιτών βρέθηκαν στα σπήλαια και τις απότομες πλαγιές του επιβλητικού φαραγγιού, καθώς οι Μινωίτες πίστευαν ότι η μεταθανάτια ζωή θα συνεχιστεί σε αυτό το μέρος. Το φαράγγι της Ζάκρου ή "Φαράγγι των Νεκρών" αρχίζει αμέσως μετά το χωριό της Άνω Ζάκρου και καταλήγει στο χωριό και την παραλία της Κάτω Ζάκρου. Υπάρχει επίσης μια άλλη είσοδος 4 χιλιόμετρα μακριά από την Άνω Ζάκρο και βρίσκεται σε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο πάνω στο δρόμο που οδηγεί προς την Κάτω Ζάκρο και η οποία προσφέρει πραγματικά μια μικρή διαδρομή/ μια συντόμευση (περίπου 2 ώρες με τα πόδια προς την έξοδο του φαραγγιού). Λίγο πριν την έξοδο υπάρχει επίσης ένα πεδίο ανάβασης. Είναι ανοικτό και βατό κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού.

Σημείωση : Οι πεζοπόροι θα πρέπει να μεταφέρουν νερό μαζί τους, καθώς δεν υπάρχουν βρύσες ή κάποια πηγή στο "Φαράγγι των Νεκρών".

Ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Κρήτης, το "Σπήλαιο των Πελεκητών" με 310 μέτρα μήκος και μια μικρή λίμνη στο τέλος του, απέχει 5 χιλιόμετρα από την Κάτω Ζάκρο και μπορείτε να το επισκεφθείτε είτε με τα πόδια ή με ένα μικρό πλοίο. Πολύ κοντά σε αυτό το σπήλαιο υπάρχει και ένα αρχαίο λατομείο ασβεστόλιθου, από τον οποίο οι τοίχοι της αυλής του Μινωικού παλατιού έχουν κατασκευαστεί.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σπήλαιο που μπορεί κανείς να επισκεφθεί με τα πόδια είναι η "Σπηλιάρα", το ιερό σπήλαιο των Μινωιτών, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κάμπου της Κάτω Ζάκρου.

Κατηγορία Νομός Λασιθίου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ξερόκαμπος Ιεράπετρα »

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...