Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Νομός Χανίων

Φραγκοκάστελλο

Το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται στην περιοχή των Σφακίων, στη νότια ακτή της δυτικής Κρήτης, 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας Σφακίων, 82 χιλιόμετρα νότια της πόλης των Χανίων και δυτικά του Πλακιά. Το Φραγκοκάστελλο (το κάστρο των Φράγκων) πήρε το όνομά του από το όμορφο φρούριο που έχτισαν οι Βενετοί σε σχήμα ορθογώνιου, με τετράγωνο πύργο σε κάθε γωνία, ακριβώς πάνω στην παραλία το 1371.

Το κάστρο είναι πολύ καλά διατηρημένο. Η κύρια πύλη βρίσκεται στα νότια όπου ο μεγαλύτερος πύργος βρίσκεται επίσης και είναι διακοσμημένη με σκαλιστά οικόσημα ευγενών οικογενειών στους τοίχους της. Ακριβώς πάνω από την είσοδο βρίσκεται το φτερωτό λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, το έμβλημα της Δημοκρατίας της Βενετίας. Κατα μήκος στο εσωτερικό των τειχών του κάστρου, υπάρχουν ορθογώνια κτίρια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως στρατώνες, στάβλοι, αποθήκες, μαγειρεία, φούρνοι, κλπ.

Μέσα στο ερημικό φρούριο του Φραγκοκάστελλου το φως του ηλιοβασιλέματος μαζί με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι απλά μοναδικά. Το Φραγκοκάστελο συνδέεται με έναν από τους πιο όμορφους θρύλους της Κρήτης. Αυτό είναι ένα φαινόμενο αντικατοπτρισμού που συμβαίνει στις μέρες νηνεμίας το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Τις πρωινές ώρες έχουν παρατηρηθεί μαύρες σκιές καβαλάρηδων και ένοπλων πολεμιστών στον ορίζοντα να περνούν τις πύλες του κάστρου και έπειτα να εξαφανίζονται... .

Οι ντόπιοι έχουν ονομάσει το φαινόμενο « Δροσουλίτες », δηλαδή « Μορφές της πρωινής δροσιάς". Σύμφωνα με την παράδοση, τα άψυχα σώματα από τη μάχη του 1828 δεν θάφτηκαν και κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, την επέτειο της μάχης, καθώς ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει, οι "Δροσουλίτες" ξυπνούν.

Οι παραλίες στο Φραγκοκάστελλο είναι πραγματικά όμορφες. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην παραλία ακριβώς μπροστά από το κάστρο που είναι ιδανική για μικρά παιδιά καθώς το νερό είναι ρηχό, τη βοτσαλωτή παραλία στα δυτικά του κάστρου και μία εξαιρετική παραλία, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης, περίπου 300 μέτρα ανατολικά του κάστρου που είναι γνωστή ως "Ορθή Άμμος" και που το όνομά της το πήρε από τους αμμόλοφους που θα πρέπει να περπατήσετε για να φθάσετε στα κρυστάλλινα νερά της. Μέρος αυτής της παραλίας είναι μόνο για γυμνιστές.

 

 

 

(Δείτε επίσης: "Οδικές Διαδρομές στην Κρήτη" και "Σύνδεσμοι Ξενοδοχείων & Άλλα Χρήσιμα" από το Μενού "Ταξιδιωτικός Οδηγός")

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παλαιόχωρα

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...