Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Σχετικά με την Κρήτη

 

Η Κρήτη είναι ένα « μεγάλο νησί » , τόσο λόγω της μακραίωνης ιστορίας της όσο και λόγω του μεγέθους και της ζωής στο σήμερα.

Πέντε χιλιετίες παλαιών και ετερογενών πολιτισμών, η ιστορία και η παράδοση οι οποίες συνθέτουν ένα συναρπαστικά ζωντανό και κοσμοπολίτικο σήμερα ακολουθώντας ένα μυστηριώδες και μακρινό μυθικό παρελθόν θα δώσουν το ερέθισμα στους ταξιδιώτες - επισκέπτες της, να την εξερευνήσουν και να την ανακαλύψουν.

Εκτός από την πλούσια ιστορία της, ένα άλλο στοιχείο που κυριαρχεί είναι η φυσική ομορφιά του νησιού. Η χλωρίδα (με άγρια φυτά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη), η πανίδα, τα βουνά, τα φαράγγια, το απέραντο γαλάζιο των 350 χιλιομέτρων με καθαρές παραλίες με μπλε σημαία  θα σας κόψουν την ανάσα σε κάθε βήμα σας στην Κρήτη. Η μορφολογία, η γεωγραφία και το κλίμα με σχεδόν 300 ημέρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό μέρος, όπου βασιλεύει η ισορροπία της φύσης. Ο λαϊκός πολιτισμός όπως η υφαντική, η κεραμική ,η μουσική παράδοση με τους χορούς, το κρητικό μαχαίρι, οι τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και γιορτές, η υγιεινή κρητική διατροφή, οι κρητικοί αμπελώνες, συνθέτουν την πολιτιστική φυσιογνωμία της λαϊκής παράδοσης της Κρήτης η διατηρείται ως σήμερα και αποτελεί το σύνδεσμο των σύγχρονων Κρητικών με το παρελθόν και την παράδοσή τους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο νησί εκφράζεται με πολλούς τρόπους: την κοσμοπολίτικη βόρεια ακτoγραμμή, με μερικά από τα πιο διάσημα σημεία διασκέδασης της νεολαίας, όπως την πόλη του Ηρακλείου, την Χερσονήσο και τα Μάλια καθώ και την Ελούντα η οποία συγκεντρώνει το διεθνές jet -set. Οι πόλεις του Ρεθύμνου και των Χανίων προσφέρουν μαγευτικές βόλτες στις "παλιές" πόλεις και η Σητεία στην άλλη άκρη ανατολικά του νησιού, διατηρεί το χαρακτήρα του ποιοτικού τουρισμού, γαλήνης και ηρεμίας με υψηλές προδιαγραφές. Η νότια ακτή διατηρεί και επιβάλλει το δικό της ρυθμό που ορίζεται από τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες και την υπέροχη θέα στο Λιβυκό πέλαγος.

Η Κρήτη δεν είναι ένας προορισμός που μπορείτε να "γνωρίσετε" σε λίγες ημέρες - οι επισκέπτες που εμπίπτουν σε αυτή την παγίδα έχουν μόνο τη δυνατότητα μιας επιφανειακής γνωριμίας με το νησί. Η ουσία του νησιού βρίσκεται στον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία των Κρητικών που σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον και τις αμέτρητες ομορφιές του, κεντρίζουν τα εκατομμύρια των επισκεπτών να έρχονται ξανά και ξανά ...

Κρήτη: Το νησί του Βασιλιά Μίνωα, του διάσημου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, του πολιτικού ηγέτη Ελευθέριου Βενιζέλου, του ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ( El Greco ).

Η Κρήτη έχει τέσσερις νομούς:

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Η μεγάλη πύλη της Κρήτης.

Ο κεντρικός νομός της Κρήτης, τόσο από γεωγραφική άποψη όσο και σε σχέση με την οικονομία και την ανάπτυξη του νησιού. Με το διάσημο παλάτι της Κνωσού και το αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου το οποίο ζωντανεύει το μινωικό πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης από τη Νεολιθική εποχή έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους, -το δεύτερο σε μέγεθος μουσείο στην Ελλάδα και από τα σημαντικότερα στον κόσμο-, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις όμορφες παραλίες στο Νότο, όπως Μάταλα, Κομμός, Λέντας, με την παγκοσμίου φήμης ψυχαγωγία για τους νέους στη Χερσόνησο και τα Μάλια. Ο Νομός Ηρακλείου συσσωρεύει επίσης τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κρήτης λόγω της ύπαρξης των μεγάλων αστικών κέντρων της Μινωικής Κρήτης (Κνωσός, Φαιστός , Γόρτυνα).

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ηρακλείου και του νησιού της Κρήτης. Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πόλης που συμβαδίζει με τον πιο σύγχρονο ρυθμό. Σημαντικά ενετικά μνημεία που θυμίζουν μια περίοδο ευημερίας, όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η Λότζια ( = Δημαρχείο),η Κρήνη του Μοροζίνι ( = Πλατεία Λιονταριών ) και το Φρούριο ( = Κούλες ) στο λιμάνι, βρίσκονται διασκορπισμένα στην παλιά πόλη.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: Στο δυτικό άκρο της Κρήτης, με τα Λευκά Όρη να δεσπόζουν, με περισσότερες από πενήντα κορυφές με υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα και που αποτελούν μια εξαιρετική περιοχή για ορειβασία και πεζοπορία σε περιοχές πλούσιες σε φυσικό, ιστορικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον και οι οποίες καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρο το κεντρικό και το νότιο τμήμα του νομού. Σε επαφή με το Λιβυκό Πέλαγος στα νότια δημιουργούν ένα πλούσιο γεωμορφολογικό φυσικό περιβάλλον που προσδιορίζεται από τα εκπληκτικά φαράγγια και τις παραλίες. Εδώ βρίσκεται και το διεθνούς φήμης φαράγγι της Σαμαριάς, αναγνωρισμένο ως Εθνικό Πάρκο και Κατοικία για το μοναδικό είδος του κρητικού αίγαγρου ( Κρι-Κρι ), προσελκύοντας ταξιδιώτες και τους λάτρεις της φύσης απ 'όλο τον κόσμο. Το ιστορικό φρούριο Φραγκοκάστελλο και οι « Δροσουλίτες » του , το εξωτικό Ελαφονήσι, το νησί Γαύδος το νοτιότερο σύνορο της ΕΕ- και η Γραμβούσα βρίσκονται επίσης στο νομό Χανίων.

Η πόλη των Χανίων είναι η πρωτεύουσα του
νομού Χανίων και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Έχει διατηρήσει το μεσαιωνικό χαρακτήρα της καθώς και όλα τα ενετικά χαρακτηριστικά αμετάβλητα. Το ενετικό λιμάνι με το φάρο, τα νεώρια και το φρούριο Φιρκά είναι από τις πιο όμορφες περιοχές των Χανίων και συγκεντρώνουν τις πιο ενδιαφέρουσες και ευχάριστες λειτουργίες και δραστηριότητες που προσφέρει η πόλη. Η ονειρική αίσθηση του παλιού λιμανιού και η ζωή στα γραφικά στενά σοκάκια είναι αξέχαστες εμπειρίες για τον επισκέπτη.

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Ο νομός του Ρεθύμνου θεωρείται ορεινός όσον αφορά τη μορφολογία του, παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται στα βόρεια και στα νότια από το Κρητικό και το Λιβυκό Πέλαγος αντίστοιχα. Κάπου ασκητική και άγονη, κάπου δάσος, η φύση του Ρεθύμνου προσφέρει αμέτρητες εκπλήξεις στον επισκέπτη. Η εναλλαγή των βουνών με το καταπράσινο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, θα μαγέψει τον ταξιδιώτη. Μικρά παραδοσιακά χωριά , άλλα χτισμένα στους πρόποδες του Ψηλορείτη και άλλα στις παράκτιες περιοχές δείχνουν φαινομενικά να ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους, τα μοναστήρια, τα κάστρα, οι εκκλησίες, οι αρχαιότητες, τα φυσικά τοπία όπως φαράγγια και σπήλαια, όλα κάνουν την επιβλητική παρουσία τους αισθητή και είναι όλοι μάρτυρες ενός αγνού τρόπου ζωής.Η Μονή Πρέβελης με την καταπληκτική παραλία με το φοινικόδασος κατά μήκος ενός ποταμού που συνδέεται με την παραλία, ο Πλακιάς και το ιστορικό Αρκάδι που προκαλεί στους επισκέπτες ρίγος στη σκέψη του ολοκαυτώματος βρίσκονται επίσης στο Νομό Ρεθύμνου.

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι η πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνου, τρίτη σε μέγεθος και εξακολουθεί να διατηρεί το "άγγιγμα" του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης στο παλιό τμήμα της που βρίσκεται κάτω από τα τείχη του άγρυπνου φρουρού της, του ενετικού φρουρίου της Φορτέτσας. Η Μεγάλη Πόρτα (Porta Guora), η κρήνη Rimondi, η εκκλησία της Santa Maria η οποία σήμερα λειτουργεί ως μια Ακαδημία για τη μουσική, η Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου είναι μερικά από τα πιο σημαντικά βενετσιάνικα μνημεία της παλιάς πόλης. Η παράκτια ζώνη με την όμορφη παραλία και το ενετικό λιμάνι με τα γραφικά στενά δρομάκια και τους ανοιχτόκαρδους ανθρώπους,προσφέρουν γενναιόδωρα τη φιλοξενία τους με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού πελάγους.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Ο ανατολικότερος νομός που αντανακλά την ήσυχη και γλυκιά πτυχή της Κρήτης έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες της. Το διάσημο Οροπέδιο Λασιθίου με τους ανεμόμυλους και το Δικταίο Άντρο με τους εκπληκτικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες - το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας σύμφωνα με τη μυθολογία - , τη Νεάπολη με την παράδοση στα γράμματα, το παγκοσμίως γνωστό θέρετρο διασημοτήτων της Ελούντα με τα υπερ-πολυτελή ξενοδοχεία, τον κοσμοπολίτικο Άγιο Νικόλαο με τη γραφική λίμνη, την πλούσια σε γεωργική παραγωγή με το χάδι του Λιβυκού πελάγους Ιεράπετρα στα νότια, τη Σητεία στα ανατολικά με τους εραστές της διασκέδασης κατοίκους της και ανάμεσα σε όλα αυτά τα μικρά χωριά που ζουν στο παρελθόν πάνω στις βουνοπλαγιές. Άγρια, εντυπωσιακά και απάτητα φαράγγια, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι (Κάτω Ζάκρος), τα μοναδικά οροπέδια Καθαρού και Λασιθίου, το εξωτικά όμορφο φοινικόδασος στο Βάι, οι πανέμορφες ερημικές παραλίες ( Ξερόκαμπος ) και τα εντυπωσιακά σπήλαια αποτελούν μόνο μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του νομού.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και είναι χτισμένος γύρω από τη μικρή λίμνη Βουλισμένη, προσφέροντας υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλο διατηρώντας ένα ζωντανό γραφικό χρώμα. Συνδυάζει το παρόν του νησιού με την ταυτότητα της Κρήτης, τη ζεστασιά και τη φιλοξενία και προσφέρει μια γοητεία που συναρπάζει τους επισκέπτες. Το δεύτερο μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού με ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Κρήτης λειτουργεί εδώ. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην περιοχή γύρω από τη λίμνη και τον παραλιακό δρόμο.

 

  • ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:

    Main Distances in Crete

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρέθυμνο Παλιά Πόλη Οδικές Διαδρομές στην Κρήτη »

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...