Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Μονή Πρέβελη

Η Μονή Πρέβελη βρίσκεται 37 χλμ νότια του Ρεθύμνου, που απομονωμένη σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την ίδρυση της Μονής και πιστεύεται ότι ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί θρύλοι και ερμηνείες σχετικά με αυτό.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις Κρητικές εξεγέρσεις εναντίον των κατακτητών, π.χ. εναντίον των Ναζί στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελείται από το «Πίσω Μοναστήρι» και το «Κάτω Μοναστήρι» και υπάρχει μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων μεταξύ των δύο αυτών κτιρίων. Το Μουσείο της Μονής παρουσιάζει πολλά πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια.

Πολύ κοντά στη Μονή Πρέβελη είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Κρήτης, η παραλία με το φοινικόδασος της Πρέβελης, η οποία είναι αμμώδης και βρίσκεται στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού και είναι μια περιοχή με εξαιρετική φυσική ομορφιά. Ο "Μεγαπόταμος" ποταμός που σχηματίζεται από το φαράγγι και καταλήγει στο Λιβυκό Πέλαγος, δημιουργεί μια τροπική γαλαζο-πράσινη λίμνη και μικρούς καταρράκτες. Το φοινικόδασος με την πλούσια βλάστηση κατά μήκος της όχθης του ποταμού συμπληρώνει αυτό το εξωτικό σκηνικό και προσφέρει μαγευτικές βόλτες με τα πόδια μέσα από τα μονοπάτια του και δροσερή σκιά το καλοκαίρι.

Κανό και θαλάσσια ποδήλατα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση για να διασχίσουν οι επισκέπτες αυτήν την εξωτική λίμνη.

Στο σημείο όπου ο ποταμός ενώνεται με τη θάλασσα, υπάρχει μια πεντακάθαρη παραλία με γαλαζοπράσινα χρώματα, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και μια καντίνα όπου πωλούνται αναψυκτικά, σάντουιτς και μικρά γεύματα.

Οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν στην παραλία με το φοινικόδασος της Πρέβελης, είτε με τα πόδια ή με καραβάκι κρουαζιέρας από τον Πλακιά και την Αγία Γαλήνη.

Δυστυχώς, τον Αύγουστο του 2010 το φοινικόδασος της Πρέβελης κάηκε. Οι αρχές είναι αισιόδοξες για την γρήγορη αποκατάσταση του φοινικόδασους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πλακιάς Χάρτης Κρήτης »

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...