Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Νομός Χανίων

Λίμνη Κουρνά

Η λίμνη του Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη με τους δικούς της θρύλους και μύθους και βρίσκεται 47 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και πολύ κοντά στα σύνορα με το Νομό Ρεθύμνου. Ένας ιδανικός προορισμός τόσο για το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, ένας "πίνακας ζωγραφικής" που κοσμεί το Νομό Χανίων. Το όνομα της λίμνης προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική λέξη για τη λίμνη.

Καλύπτει μια συνολική έκταση 579 στρεμμάτων και το μέγιστο βάθος της είναι περίπου 25 μέτρα. Πυκνή βλάστηση περιβάλλει τη λίμνη και η νότια ακτή είναι καλυμμένη με δέντρα.

Η λίμνη του Κουρνά είναι η μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης και ουσιαστικά δημιουργείται από τη συσσώρευση των υπογείων υδάτων που κατεβαίνουν από τα «Λευκά Όρη» και βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο, μεταξύ των υψηλών βουνών και των ελαιώνων.

Το σκούρο χρώμα της λίμνης οφείλεται στα φύκια που βρίσκονται στο βυθό της.

Η λίμνη του Κουρνά είναι ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους. Είναι ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και για βόλτα. Το καλοκαίρι, μια βόλτα γύρω από τη λίμνη με τα τιρκουάζ νερά της, διαρκεί συνήθως λιγότερο από μία ώρα (3.5 km). Πολλοί άνθρωποι κάνουν πικνίκ το απόγευμα εκεί.

Η λευκή άμμος δίπλα στη λίμνη την καθιστά κατάλληλη και για κολύμπι, ενώ λίγο πιο πέρα ??υπάρχουν καφετέριες και παραδοσιακά εστιατόρια (ταβέρνες).

Κανό και θαλάσσια ποδήλατα είναι επίσης διαθέσιμα προς ενοικίαση το καλοκαίρι για μια ρομαντική και χαλαρωτική βόλτα στη λίμνη, η οποία είναι μια ιδανική επιλογή για το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, καθώς τα χρώματα του νερού είναι όμορφα και η ηρεμία της λίμνης μαγευτική.

Τα παιδιά θα μείνουν επίσης έκπληκτα και θα ενθουσιαστούν βλέποντας και ταϊζοντας τις πάπιες, τους κατοίκους της λίμνης.

Το χειμώνα και την άνοιξη η στάθμη του νερού είναι υψηλότερη και η βόλτα γύρω από τη λίμνη είναι δύσκολη καθώς η βλάστηση είναι πολύ πυκνή στις άκρες της όχθης.

 

Μύθοι για τη λίμνη Κουρνά

Το νερό της λίμνης είναι σκοτεινό και προκαλεί δέος σε αυτούς που το βλέπουν. Έτσι, δημιουργήθηκε ο παλιός μύθος ότι η λίμνη δεν έχει πάτο. Αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί και το μέγιστο βάθος έχει εκτιμηθεί στα 25 μέτρα.

Ένας δεύτερος μύθος αναφέρει ότι στην θέση της λίμνης υπήρχε ένα χωριό όπου ζούσε μια όμορφη κοπέλα με τον πατέρα της. Μια μέρα και ενώ πήγαιναν και οι δύο τους στα χωράφια, κάθισαν να ξεκουραστούν. Η γυναίκα άρχισε να χτενίζει τα μαλλιά της και ο πατέρας της ένιωθε πολύ περήφανος. Ωστόσο η ομορφιά της εντελώς ξαφνικά έκανε τον πατέρα της να την ερωτευτεί και να την πλησιάσει με κακές προθέσεις. Η απελπισμένη κόρη στη συνέχεια κατάφερε να φωνάξει« Βούλα και Βουλολίμνα και εγώ στοιχειό στη λίμνα!».  Η περιοχή αμέσως βυθίστηκε και πλημμύρισε με νερό, δημιουργώντας έτσι τη λίμνη. Οι ντόπιοι λένε ότι πολλοί έχουν δει πολλές φορές μια νεράιδα να χτενίζει τα μαλλιά της στο φως του φεγγαριού, καθισμένη σε ένα βράχο στη μέση της λίμνης.

Λένε ότι η νεράιδα προστατεύει τα ζώα και τα είδη που ζουν μέσα στη λίμνη.

Ένας δευτερεύον μύθος για τη νεράιδα λέει ότι ο Θεός ήταν θυμωμένος για την κολασμένη συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής και προκάλεσε πλημμύρες για να τους τιμωρήσει. Οι κάτοικοι όλοι πνίγηκαν, εκτός από την κόρη του ιερέα, η οποία ήταν στην ουσία η νεράιδα που πολλοί άνθρωποι έχουν δει να χτενίζει τα μαλλιά της.

Τέλος, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα παραφυσικά φαινόμενα που προκαλούνται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στην περιοχή, έχουν ως αποτέλεσμα είτε την ενόχληση για κάποιους, είτε τη θετική διάθεση για κάποιους άλλους.

Ο Κουρνάς είναι ένα μικρό παραδοσιακό χωριό με περίπου 500 κατοίκους και απέχει περίπου 4 χλμ. από τη λίμνη Κουρνά και βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του όρους Δαφνομαδάρα (1680 μέτρα). Αξίζει μια επίσκεψη κυρίως λόγω των παλιών σπιτιών , την πλατεία του χωριού και το εργαστήριο κεραμικής.

Το Σπήλαιο Κουρνά, μια μικρή σπηλιά περίπου 35 μέτρα βάθος, βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό και τη λίμνη και δεν θα προσφέρει μόνο μια καταπληκτική θέα της λίμνης προς τον επισκέπτη, αλλά περιέχει επίσης μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες για τον εξερευνητή και επίσης αξίζει την επίσκεψη σας!

Κατηγορία Νομός Χανίων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λουτρό Ελαφονήσι »

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...