Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Βάι

To Βάι είναι διάσημο για το φοινικόδασος του που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Κρήτη και ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά μέρη σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Η εξωτική αμμουδερή παραλία Βάι με το μοναδικό φοινικόδασος στην Ευρώπη βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο προς τα Βορειοανατολικά και 27 χιλιόμετρα Ανατολικά από την Σητεία.

Το Βάι προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και η καλά οργανωμένη τροπική παραλία του έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνδυάζει τα θαλάσσια σπορ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια, με τη διατήρηση και το σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον αυτού του μοναδικού τοπίου. Περπατώντας κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε ορισμένες μικρότερες παραλίες με λιγότερο κόσμο, αλλά εξίσου όμορφες.

Το όνομα της περιοχής Βάι προέρχεται από τη λέξη Βαγιά, η οποία είναι η ελληνική λέξη για τον φοίνικα. Το φοινικόδασος του Βάι καλύπτει μια έκταση περίπου 250.000 τετραγωνικών μέτρων με 5.000 αιωνόβια δέντρα, καθιστώντας το το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Αυτοί οι φοίνικες είναι ενδημικοί Κρητικοί, ανήκουν στο είδος (Phoenix Τheophrasti) και δεν εισήχθησαν, αν και σύμφωνα με τον τοπικό μύθο το δάσος αναπτύχθηκε από τους σπόρους που έριξαν Άραβες πειρατές, ή από τους εμπόρους με Φοίνικες που αποβιβάστηκαν στον τόπο.

Μέσα σε μια κοιλάδα που βρίσκεται πίσω από μια λίμνη, το φοινικόδασος είναι το σπίτι για τα τοπικά πουλιά και τα ζώα, όπως το ντροπαλό Κρητικό κουνάβι. Το Βάι προστατεύεται από τη Δασική Υπηρεσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχετικές συμβάσεις.

Όχι μόνο το φοινικόδασος, αλλά και ολόκληρο το τοπίο συμβάλουν σε αυτήν τη σπάνια ομορφιά, όπως οι αμμόλοφοι τριγύρω και τα σπάνια φυτά με τα εξαιρετικά λουλούδια (κυρίως την άνοιξη) στους γύρω χαμηλούς λόφους.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ιτάνου ή Ερημούπολη που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βόρεια από το Βάι και όπου οι ανασκαφές έχουν φέρει πολλά ευρήματα από την Μινωική και την Ελληνιστική περίοδο στο φως και όπου θα δείτε πραγματικά τα ερείπια μια αρχαίας πόλης που βυθίστηκε στη θάλασσα, αξίζει επίσης την επίσκεψή σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σπιναλόγκα

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...