Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Φόδελε

Το Φόδελε βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κρήτης μεταξύ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, περίπου 29 χλμ δυτικά της πόλης του Ηρακλείου και 50 χλμ ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου. Με την άφιξη μας στο Φόδελε θα δούμε πρώτα την όμορφη αμμώδη παραλία και στη συνέχεια ακολουθώντας τις πινακίδες θα εισέλθουμε στο χωριό Φόδελε, ένα γνήσιο φυσικό μνημείο...

Το ειδυλλιακό Φόδελε που είναι μια όαση πρασίνου, λουλουδιών, χρωμάτων, γεύσεων και νερών, αναπτύσσεται στην κατάφυτη με πορτοκαλιές και λεμονιές ομώνυμη κοιλάδα η οποία διασχίζεται από τον ποταμό Παντομάντρη και περιβάλλεται από ψηλά άγρια δέντρα, σπήλαια και βουνά.

Ακριβώς απέναντι από την κεντρική πλατεία του Φόδελε υπάρχει ένα όμορφο πάρκο -υπάρχει τρεχούμενο νερό/ποτάμι ενδιάμεσα από αυτό-, που περιβάλλεται από ψηλά άγρια δέντρα τα οποία θα προσφέρουν μια δροσερή ατμόσφαιρα και σκιά το καλοκαίρι. Έχει επίσης μια παιδική χαρά -τα παιδιά θα ενθουσιαστούν επιπλέον ταϊζοντας τις πάπιες δίπλα στο ποτάμι- και ένα χώρο για πικνίκ.

Ένα υπέροχο πραγματικά μέρος με μια ιστορία γεμάτη θρύλους, μύθους και παραδόσεις: νεράιδες που χορεύουν τις νύχτες στα τρεχούμενα νερά, άγιοι « μεσολαβητές » στην αγάπη, αγαθοί δαίμονες που προστατεύουν τα σπίτια, καμπάνες που χτυπούν τις νύχτες μέσα στις σπηλιές ...

Οι κάτοικοι του είναι απλοί και ζεστοί άνθρωποι και η κύρια ασχολία τους είναι η κτηνοτροφία, τα οπωροκηπευτικά, οι ελιές και τα εσπεριδοειδή κατά κύριο λόγο. Η καλλιέργεια στο Φόδελε ακολουθεί τα βήματα μιας πολύ μακράς παράδοσης.

Το Φόδελε είναι επίσης ένας κορυφαίος προορισμός για τους ντόπιους και ειδικά για τους ανθρώπους που έρχονται από το Ηράκλειο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για μεσημεριανό γεύμα στις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες.

Επιπλέον, το Φόδελε είναι η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο). Το σπίτι όπου γεννήθηκε -ένα μετα-βυζαντινό κτίσμα- και που βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού, έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε μουσείο υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Λειτουργεί από το 1998 και εκθέτει ένα σημαντικό μέρος "αναπαραγόμενων-αντίγραφων" των έργων από τη συλλογή του μεγάλου ζωγράφου. Είναι ανοιχτό από τις 1 Απριλίου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου καθημερινά από τις εννέα το πρωί έως τις επτά το απόγευμα και το επισκέπτονται περίπου δέκα χιλιάδες άτομα ετησίως. Ένα φυλλάδιο με τη ζωή και το έργο του El Greco σε 5 γλώσσες είναι διαθέσιμο για τους επισκέπτες.

Δίπλα στο μουσείο κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων δέντρων υπάρχει ένα μικρό καφέ για τους επισκέπτες και λίγο πριν πάτε προς τα αριστερά, υπάρχει ένα πέτρινο πηγάδι με μηχανισμό  άντλησης νερού που είναι χαρακτηριστικό μιας μετα-βυζαντινής αγροικίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CretAquarium - Ενυδρείο Κρήτης Αγία Πελαγία »

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...