Καλώς ορίσατε στο ΚΟΣΜΟΣ ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Κρήτη

24ώρες Υπηρεσίες

Παραλαβή/Παράδοση & Οδική Βοήθεια

100% Fully Comprehensive Insurance with NO EXCESS

Νομός Λασιθίου

Δικταίον Άντρον

Το Δικταίο Άντρο (ή Δικταίον Άντρον ή Σπήλαιο Ψυχρού) είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο διάσημα από τα 3.000 σπήλαια της Κρήτης. Βρίσκεται στην κυρίαρχη περιοχή του Όρους Δίκτη του οροπεδίου του Λασιθίου στην Ανατολική Κρήτη και σε υψόμετρο 1025 μέτρα στις βόρειες πλαγιές του. Η απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο είναι 48 χιλιόμετρα.

Το Δικταίο Άντρο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Ψυχρό και γι 'αυτό το λόγο είναι επίσης γνωστό ως Σπήλαιο Ψυχρού. Ο δρόμος έχει στροφές και ανηφόρες και μερικές παραδοσιακές ταβέρνες για καφέ ή κρητική κουζίνα βρίσκονται καθ'οδόν αλλά και στο χώρο στάθμευσης, απ'όπου το ανοδικό πλακόστρωτο μονοπάτι που περιβάλλεται από βελανιδιές και που οδηγεί στην είσοδο του σπηλαίου αρχίζει. Τα γαϊδούρια είναι επίσης διαθέσιμα προς ενοικίαση -όχι όλο το χρόνο- και θα σας οδηγήσουν μέχρι την είσοδο του σπηλαίου.

Η πανοραμική θέα ολόκληρου του οροπεδίου από την κορυφή είναι απλά μαγευτική και ο καθαρός αέρας είναι εμπλουτισμένος με όλα τα φυσικά αρώματα που προκύπτουν από τη βλάστηση του βουνού. Πραγματικά αξίζει ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, πριν μπείτε στο...

.. Δικταίο Άντρο, το σπήλαιο όπου ο Πατέρας των Θεών του Ολύμπου - ο Δίας, γεννήθηκε σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Το Δικταίο Άντρο ήταν αφιερωμένο στη λατρεία του Δία στην αρχαιότητα και υποδεικνύεται από τις πολλές προσφορές που βρέθηκαν εκεί. Το σπήλαιο είναι πλούσιο σε εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες και η όλη ατμόσφαιρα εμπνέει δέος. Αποτελείται από πέντε τμήματα και στο χαμηλότερο σημείο της υπάρχει μια λίμνη που περιβάλλεται από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στο πίσω μέρος της λίμνης είναι ορατός ένα μικρός θάλαμος όπου λέγεται ότι γεννήθηκε ο Δίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σητεία Άγιος Νικόλαος »

Η ΚΟΣΜΟΣ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Κρήτη ιδρύθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Από τότε η πορεία της εταιρείας μας έχει συνεχή επέκταση και σταθερή ανάπτυξη, λόγω των επαγγελματικών προτύπων και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων που συνοδεύεται με ανταγωνιστικές τιμές. Ένα γεγονός που τοποθετεί την εταιρία μας στην κορυφή του καταλόγου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη. ...
περισσότερα...